En rundvandring i vår skola

Följ med på guidad tur i våra fina lokaler

Huset

Ett rosa stenhus från sent 1800-tal. Fyra våningar och källare. Huset är elegant och pampigt med samtidigt mysigt och hemtrevligt. Från början var det residens för landshövdingen. Därefter fungerade byggnaden som Mölndals tingsrätt. Vi flyttade in i lokalerna i augusti 2010.

Biblioteket

Vi börjar i biblioteket på plan 3. Här finns studieplatser där du kan sitta och studera i lugn och ro. Välj själv om du vill sitta vid skrivbord eller om du vill sjunka ner i bekväma läsfåtöljer.

Korridorerna

I våra korridorer finns många ytor där du kan slå dig ner för att umgås. På många ställen i huset finns sittgrupper som inbjuder till samtal och/eller studier.

Grupprum

Här och var i huset finns mindre rum som passar för exempelvis grupparbete. Det är också här vi sammanstrålar när vi har möten eller studiestöd.

Rast

På plan 1 finns vår fikaautomat. Här finns även massor av bra sittplatser för skolarbete eller umgänge. Välj själv om du vill sitta vid runda bord eller kanske lite mer bekvämt i någon av våra många soffor och fåtöljer.

Studierummet

Lite undanskymt på första våningen hittar du vårt tysta studierum. Här finns många bra arbetsplatser och ett stort antal läsfåtöljer som är avskärmade från ljud och insyn.

Miljön är viktig

Vi vet att elever presterar bättre i en miljö där de trivs. Därför är vi otroligt måna om våra lokaler och lägger mycket kraft och energi på att hela tiden hålla skolan i toppskick. Våra elever tar hand om sin skola. Här finns ingen skadegörelse eller klotter.

Mysigt

När våra elever skall beskriva sin skola nämns alltid ”hemtrevligt”, ”mysigt” och ”personligt”.

Välkommen

Dörren står alltid öppen!

Aulan

Det första du möts av när du kommer in vår skola är den fantastiska aulan. Här har vi storföreläsningar med inbjudna gäster och här håller vår elevkår stormöten. Några gånger per år möblerar vi om vår aulan till FN:s säkerhetsråd, Europaparlamentet eller riksdag och genomför våra omtalade rollspelsdagar.