Ingrid Segerstedts Gymnasium är en lagom stor friskola med ca 380 elever som drivs helt utan vinstintressen. Vår skola ligger mitt i centrum, vid Heden i ett rosa stenhus från 1800-talet med mycket atmosfär i väggarna.

Här bedriver vi studier i samhällsvetenskapliga och juridiska ämnen med speciell inriktning på internationella studier, journalistik, mångfald och diplomati. Våra lärare är engagerade i sina elever och sina ämnen, vi arbetar med rollspel, projekt och ämnesövergripande teman och lägger stor vikt vid elevinflytande och elevdemokrati.

Våra lokaler

Skolan är belägen på Södra vägen 25, mitt i centrala Göteborg, i ett rosa stenhus från 1800-talet. Huset är pampigt och gammalt, men renoverat och anpassat för skolverksamhet. Byggnaden består av fyra våningar samt källare. Här ryms klassrum, grupprum, arbetsrum och uppehållsytor. Extra stolta är vi över vår fantastiska aula som tidigare agerade rättssal då fastigheten inrymde Mölndals tingsrätt.

Läs mer

Skolans historia

Skolan grundades 2000 av samhällsengagerade lärare som ville skapa en skola med fokus på freds- och rättvisefrågor. Att skolan skulle drivas utan vinstintresse var en självklarhet för grundarna. Dessa eldsjälar tog kontakt med Ingrid Segerstedt som mer än gärna lånade ut sitt namn till skolan. Ingrid Segerstedts gymnasium är en av de första fristående skolorna som etablerade sig i Göteborg

Läs mer

Stiftelsen

Huvudman för Ingrid Segerstedts Gymnasium är en stiftelse utan privata vinstintressen. I stadgarna stipuleras att allt eventuellt ekonomiskt överskott ska gå tillbaka till verksamheten, som ska drivas i Ingrid Segerstedts anda.

Lär mer

Utbildningsinformation

Vi erbjuder två program (SA och EK) och totalt fyra inriktningar. Dessa är:

  • Europa & Världen (SA)
  • Journalistik & Samhälle (SA)
  • Identitet & Mångfald (SA)
  • Rättvisa & Diplomati (EK)