Välkommen!

På denna sida kommer vi att guida dig igenom vår verksamhet. Precis som vi gör om du besöker oss på riktigt. Att ta sig igenom hela materialet tar ca 45-60 min, men vi tror att det kan vara väl värt så att du kan få dig en tydligare uppfattning om vår skola.

Det första du möter när du kommer till oss på Öppet hus, efter att du hälsats välkommen i entrén, är att du blir visad till vår aula. Där inne brukar skolledningen ge allmän information om hur gymnasievalet går till och vad som är bra för dig i åk9 att tänka på vid val av skola och utbildning.

Nedan följer denna information filmad:

Efter dragningen i aulan har du möjlighet att få en rundvandring av våra elever. Här kommer rundvandringsfilm:

I olika klassrum har vi schemalagda dragningar om våra fyra olika utbildningar. Du väljer själv vilka du vill ta del av. Allra först kommer ett litet smakprov från alla fyra utbildningarna (fyra utbildningar på fyra minuter):

Nu kanske du blivit sugen på att vet lite mer om någon specifik utbildning. Här nedan kan du ta del av utförligare beskrivningar om varje utbildning:

Efter dragningen finns det möjlighet att ställa frågor till våra elever. Det är de som ger den bästa bilden över hur hur det är att vara elev på skolan. Här kan du lyssna på eleverna:

Nu är du som elev fulltankad med information om vår skola. Men kanske är det något mer du undrar över. Kanske vill någon av dina föräldrar ställa en fråga till skolledningen. I denna sista film informerar skolledningen om övergripande frågor som rör vår skola, dess historia, vad det innebär att skolan drivs av en stiftelse etc.

Nu tror vi att du är väl förberedd för ditt gymnasieval. Har vi tur så kan vi träffas på riktigt om du väljer att besöka oss. Annars hoppas vi så klart att vi ses vid uppropet i augusti. Lycka till med ditt gymnasieval, och glöm inte – Gå på magkänslan!