Till föräldrar

Vilken skola är bäst för ditt barn?

Mitt enkla svar är att det vet jag inte. Jag tror att olika skolor passar olika barn. Samtidigt som det är bra att det finns många skolor att välja på ökar pressen på dig och ditt barn att välja rätt.
Du kan läsa på vår hemsida vilka inriktningar och kurser vi erbjuder. Lärarna kan du titta på och konstatera att de är relativt unga. De har alla behörighet att undervisa i sina ämnen och har jobbat i flera år. Skolledningen består av mig som rektor och en biträdande rektor. Vi är från början gymnasielärare med tillsammans cirka 40 års undervisningserfarenhet.

 
Vilka värderingar har då vi skolledare?

Ingrid Segerstedt Wiberg är en stor inspirationskälla för oss. Vi beundrar hennes förmåga att tänka själv och våga stå för sina åsikter. Hennes engagemang för den utsatte försöker vi efterfölja. Vi tycker att innehåll är viktigare än yta, även om vi gläds åt våra vackra lokaler på Södra Vägen 25. Och sist, men inte minst, delar vi Ingrids åsikt att ungdomar är framtiden och därför så roliga och spännande att träffa. Tillsammans med dem försöker vi göra världen något bättre.
 
Självklart strävar vi alltid efter att ha en hög kvalitet på vår utbildning

Gamla elever som besöker oss brukar säga att de är väldigt nöjda med sina år hos oss, och att de känt sig väl förberedda för högre studier. Du hittar poängplaner under fliken utbildningsinformation på startsidan. Generellt så har vi ingen ”gyllene metod” på vår skola. Vi tror på att variera arbetsformerna. Stor tonvikt läggs vid analys. 
 
I skolan är det viktigt för oss att ha en öppen stämning där vi behandlar varandra med ömsesidig respekt. Vi skolledare försöker varje dag ha dörrarna till våra arbetsrum öppna ett par timmar för alla som vill komma och fråga om något, diskutera, berätta om ett bekymmer osv.
 
Skolan måste innehålla mer än inhämtning och bearbetning av kunskap

Den ska också vara ett ställe där personligheter ska växa och utvecklas. Eleverna ska tränas att umgås med personer som är annorlunda i sätt, erfarenhet och ålder. Våra elever organiserar själva temadagar för hela skolan, de startar och driver föreningar och de har en aktiv elevkår. Jag tror att jag ärligt kan säga att det är lättare för elever på en liten skola att snabbt få kontakt med skolledningen och få snabba besked när de vill förverkliga en idé. Det är höjdpunkter för oss när eleverna ”tar över” och med stor kreativitet och stort ansvar gör saker utanför schemat, för att de tycker att det är viktigt och roligt.
 
Är då vår skola bäst för ditt barn? Det kan jag inte svara på. Är du nyfiken på vår skola, vill komma på besök eller bara ställa en fråga, är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Kontaktuppgifter hittar du här på hemsidan. Vi skulle gärna vilja lära känna ditt barn och få ansvara för hennes eller hans utbildning och växande under gymnasietiden.
 
/Kalle